Sivun alkuun

Hautakiven hoito- ja puhdistusohjeita

Hautakiven pinnat likaantuvat aina ajan saatossa ulkoisista tekijöistä johtuen. Suomen, joskus paljonkin muuttuvat, sääolosuhteet ja ilmasta tulevat epäpuhtaudet rasittavat kiven pintaa vuosien ja vuosikymmenten saatossa kovasti.

Aukealla paikalla hautakivi säilyy puhtaampana pitempään mutta pensaiden ja puiden lähistöllä pinnat likaantuvat nopeasti.

 

Hautakiveä kannattaa puhdistaa aina silloin tällöin haudalla käydessä. Helpoin ja nopein tapa on huuhdella vedellä pois kerääntynyt siitepöly ja muu lika. Kiven pintoja voi harjata vedellä ja harjalla, mutta kaiverruksien kohdalta harjaamista tulee välttää etteivät kaiverruksien väriaineet vahingoitu. Apuna voi myös käyttää mietoa pesuainetta. Pronssisten kohokirjainten ja koristeiden pintoja ei saa hankata millään kovalla, sillä niiden pintoihin voi tulla naarmuja.

Hautakiven sahapinnalla ja louhitulla pinnoilla olevia sivuja voi myös harjata ruostumattomasta teräksestä valmistetulla teräsharjalla.

Varsinkin louhituilla pinnoilla lika voi olla kovassakin ja silloin niiden täydellisesti puhtaaksi saaminen on työlästä ja monesti mahdotontakin. Tällöin kannattaa kääntyä meidän puoleen. Me puhdistamme pinnat puhtaiksi ja uusimme kaiverruksien värit uuden veroisiksi pienin kustannuksin.

Lue lisää hautakiven entisöinnistä täältä.

Kynttilöiden sijoittelua hautakiven pinnan lähelle tulee välttää, koska niistä aiheutuu helposti steariini- ja rasvatahroja. Näitä tahroja on vaikea saada kokonaan pois.

 

Kynttilälyhdyllisissä hautakivissä saa polttaa ainoastaan öljykynttilöitä. Vääränlainen kynttilä saattaa noeta laseja ja hautakiven pintaa.

 

 

RAHOM Oy

Lampputie 2, 41800 Korpilahti. Puh. 045 235 5601, sähköposti: myynti(a)rahom.fi
Olkaa hyvä ja varmistakaa ennen tuloanne, että olemme paikalla.
Myös iltaisin ja viikonloppuisin voi tavoitella!

©2008 - 2021 RAHOM Oy. Kaikki oikeudet pidätetään.

Sivuston toteutus Mika Aho / RAHOM Oy - Kaikki kuvissa olevat nimitiedot ovat fiktiivisiä.