Sivun alkuun

Hautakiven lisänimen kaiverrus ja sen hinta

 

Monesti hautapaikalla on jo olemassa vanha hautakivi ja siihen voidaan kaivertaa uuden vainajan tiedot.

Teemme uudet kaiverrukset samalla tekstityylillä ja koolla kuin vanhatkin ovat. Kultauksissa käytämme laadukasta 23.5 karaatin kultaa.

Työ voidaan tehdä kesäaikaan yleensä suoraan paikan päällä hautausmaalla tai tarpeen vaatiessa hallillamme. Tällöin kuljetamme kiven hallillemme Korpilahdelle ja työn valmistuttua toimitamme sen takaisin paikoilleen hautausmaalle. Tästä ei aiheudu asiakkkaalle lisäkuluja.

Hautakiven lisänimen kaiverruksen hinta muodostuu kaiverrettavien merkkien määrän mukaan ja keskimäärin hautakiven lisänimen kaiverrus maksaa 150-300euroa kuluineen.

Pyydä meiltä tarjous hautakiven lisänimen kaiverruksesta!

 

Jos vanhaan hautakiveen ei mahdu enään kaivertamaan on vaihtoehtoja uuden kiven sijaan myös nimitietojen lisääminen muistolaatoilla tai hautakiven etupinnan uudelleen kiilloittaminen.

Hautakiven lisänimen kaiverruksen yhteydessä kannattaa harkita myös hautakiven puhdistusta ja vanhojen kaiverrusten entisöintejä. Näin kaiverrusten pinnoista saadaan samansävyiset ja ne pääsevät ikääntymään samaa tahtia.

Lue lisää hautakiven entisöinnistä ja puhdistuksesta täältä.

 

Pystymme tekemään myös isojen pystyssä kaiverrettavien hautakivien lisänimet ja entisöinnit suoraan hautausmaalla.

 

 

Vanhan hautakiven uudelleen hionta

 

Vanha hautakivi voidaan hyödyntää hiomalla se uudestaan. Kuvassa esimerkki asiakkaallemme toteuttamasta vanhan hautakiven uudistamisesta, jossa hautakivi hiottiin uudestaan ja lisättiin pronssikoristeita ja nimilaattoja.

 

Jos vanhaan hautakiveen ei enään mahdu uusia kaiverruksia, kannattaa uuden hautakiven sijaan harkita myös hautakiven uudelleen hiomista.

Tällöin hautakiven etupinta kiilloitetaan uudestaan ja kaiverrukset tehdään uudestaan sopivalla koolla, ottaen huomioon myös mahdolliset tulevaisuudessa tarvittavat nimipaikat.

Vanhan hautakiven uudelleen hionnan etuina on, että monesti jo vuosikymmeniä haudalla ollut, tärkeä ja rakas sukukivi, voidaan säilyttää haudalla jatkossakin. Hionnalla päästään myös aina edullisemmalla kuin vastaavalla uudella hautakivellä.

Vanhat koristeet on mahdollista jäljentää uuteenkin kaiverrukseen samanlaisina ja tarvittaessa muuttaa myös niiden kokoa.

Uudelleen hionnan yhteydessä hautakivi yleensä puhdistetaan ympäriinsä, mutta siinä voidaan myös säilyttää haluttaessa hautakiven sivujen ja taustan näkö entisellään. Etenkin jos halutaan säilyttää arvokas, vuosikymmenien saatossa tullut sammal ja ajan patina. Tällöin vain hautakiven etupinta uudistetaan uuden veroiseksi.

Monella hautausmaalla on vanhoja osastoja ja lohkoja, joissa olisi toivottavaa säilyttää vanhojen hautakiven muotoiluperinne ja tyylit tulevillekkin sukupolville.

Tällöin hautakiven uudelleen hionta on paras vaihtoehto.

 

Kysy lisää!

RAHOM Oy

Lampputie 2, 41800 Korpilahti. Puh. 045 235 5601, sähköposti: myynti(a)rahom.fi
Olkaa hyvä ja varmistakaa ennen tuloanne, että olemme paikalla.
Myös iltaisin ja viikonloppuisin voi tavoitella!

©2008 - 2020 RAHOM Oy. Kaikki oikeudet pidätetään.

Sivuston toteutus Mika Aho / RAHOM Oy - Kaikki kuvissa olevat nimitiedot ovat fiktiivisiä.